Život i delo

„Od seljačeta i čobana do uglednog profesora univerziteta… U svom naraštaju, postao je jedan od najuglednijih i naučno najplodotvornijih ljudi u srpskom vinogradarstvu XX veka“ (Dobrica Ćosić)

Knjiga je objavljena 2001. godine u ediciji „Život i delo naučnika“. Priređivači su; akademik dr Vladimir Pantić i dipl.inž Radenko Stanić, a izdavač Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Jugoslavije.

Osnovni posticaj sačinjavanja ove knjige je bio „da se od zaborava zaštiti i mladima ostavi zapis o poslenicima koji su se posebno istakli u razvoju poljoprivredne nauke i prozvodne prakse, ali i o posebnostima iz njihovih života“.

U knjizi je rečju i slikom prikazana životna putanja dr Miroslava Milosavljevića, njegova bibliografija, a autorizovane priloge su dali: akademik Dobrica Ćosić. dipl. pravnik Obrad Popović, dipl.inž. Zaharije Milanović, prof.dr Viden Ranđelović dipl.inž. Srboljub Milošević, dipl.inž. Milutin Tijanić, dipl.inž. Vlastimir Jovanović. prof.dr Evica Mratinić, prof.dr Vesna Maraš, akademik dr Lazar Avramov, akademik dr Vladimir Pantić, prof.dr Milorad Babović. prof.dr Predrag Vuksanović, prof.lingvista. Bogdan Terzić, dipl.inž. Radenko Stanić, spec. kliničke psihologije Milan Kostić.


Posted

in

by

Tags: